VS: Ereaderbezit verdubbeld in zes maanden tijd

0

Het aantal volwassenen met een ereader in de Verenigde Staten is in de periode november 2010 tot mei 2011 verdubbeld, zo berekende het Pew Research Center. Opvallend is dat het aantal ereaders in deze periode veel sterker is gegroeid dan het aantal tablets. Aan het onderzoek van Pew namen ruim 2.200 volwassenen deel.

In november 2010 bezat 6 procent van de Amerikaanse volwassenen een ereader. In mei 2011 is dat aandeel gestegen tot 12 procent. Het is hiermee voor het eerst sinds het begin van de metingen in 2009 dat dubbele cijfers behaald worden bij het percentage ereaderbezitters.

Tablets kenden de afgelopen zes maanden niet zo’n sterke groei. In mei lag het aandeel volwassenen met een tablet op 8 procent, een stijging van drie procentpunt ten opzichte van november 2010. Voor november 2010 steeg het aandeel tablets nog wel relatief snel, maar die groei is nu afgezwakt.

Volgens Pew is er een duidelijke overlapping tussen de mensen met een ereader en mensen met een tablet: drie procent van de deelnemers aan het onderzoek had beide apparaten in bezit. Ereaders zijn verder vooral populair bij de hogere inkomens. In de groep die 75.000 dollar of meer verdient heeft bijna een kwart (24 procent) een ereader. Er is eveneens een opvallend sterke groei te zien onder de hoger opgeleiden. Het percentage ereaderbezitters in die groep steeg in zes maanden van 8 naar 22 procent.

Waar tablets vooral populair zijn in de leeftijdscategorie 18-29 jaar, zijn ereaders dat in de categoriën 30-49 en 50-64 jaar. Er is geen groot verschil tussen mannen en vrouwen wat betreft ereaderbezit, bij tablets ligt het aandeel mannelijke bezitters daarentegen een stuk hoger.

Het volledige rapport is te lezen op de website van het onderzoekscentrum..

Vorig artikelE Ink verwacht 20-30 miljoen schermen te verschepen in 2011
Volgend artikelOok Bonhoeffer College gaat met iPads werken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in