Komt Apple in september met twee iPhones?

0

Chris Whitmore, analist van de Deutsche Bank, beweert dat Steve Jobs en de zijnen in september niet alleen de iPhone 5, maar ook de iPhone 4S zullen introduceren. Die laatste zou een goedkoper model worden, dat in Amerika 350 dollar (of ongeveer 250 euro) zou gaan kosten.

Er wordt al langer gespeculeerd over een nieuwe iPhone, die in september verwacht wordt. Sommigen menen dat de volgende smartphone van Apple de iPhone 5 zal worden genoemd – overeenkomend met het nieuwe besturingssysteem iOS 5 dat er op toegepast wordt -, anderen denken dat het een iPhone 4S wordt, een toestel dat sneller zal zijn dan de iPhone 4, maar wel hetzelfde design behoudt.

Analist Chris Whitmore van Deutsche Bank denkt dan weer dat we zowel een iPhone 5 als een iPhone 4S mogen verwachten. Dat schrijft hij in een nota die gisteren uitgestuurd werd.

‘Aangezien Nokia en RIMM moeilijkheden hebben, is dit het moment voor Apple om de markt van smartphones tussen 300 en 500 dollar te gaan penetreren’, schrijft Whitmore. In deze prijscategorie is Apple vooralsnog slecht vertegenwoordigd.

Bovendien zou Apple met de iPhone 4S vooral prepaid-klanten willen aanspreken, aldus Whitmore. Volgens berekeningen van de analist is tweederde van de in totaal 1,5 miljard mobiele telefoons uitgerust met prepaid.

Het moet wel gezegd dat de analist van Deutsche Bank in zijn nota geen bronnen citeert, en evenmin over interne informatie lijkt te beschikken. De toekomst zal dus moeten uitwijzen of zijn ‘twee-iPhones-theorie’ steek houdt.

(Via: CNN Money)

Vorig artikelHTML5-apps maken van het web een App Store
Volgend artikelAmsterdam University Press publiceert duizendste ebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in