The Book Elf wil ebooks delen met vrienden makkelijker maken

0

De missie van de nieuwe site The Book Elf is om het delen van ebooks net zo eenvoudig te maken als het delen van een papieren boek, zonder auteursrechten te schenden. Het nieuwe initiatief gaat half juli in de lucht.

De makers van The Book Elf constateren dat veel ebooks tegenwoordig DRM bevatten en daardoor moeilijk te delen zijn met vrienden of familieleden. Tegelijk vinden ze dat een belangrijk deel van ‘het leuke’ van papieren boeken is, dat je ze met je vrienden kan delen als je er enthousiast over bent.

Daarom bedachten ze een oplossing waarmee ook ebooks makkelijk onderling uitgewisseld kunnen worden. Maar dan wel zo dat het ebook niet onbeperkt op internet gedownload kan worden.

The Book Elf wordt een soort sociaal netwerk waar gebruikers onderling ebooks kunnen uitwisselen. In de opstartfase van de site kan dat alleen met ebooks in het publieke domein, vervolgens moet dat ook mogelijk worden met nieuwe boeken waar copyright op zit.

Hoe gaat dat werken? The Book Elf geeft drie beperkingen. Gebruikers mogen het boek alleen delen met iemand uit hun netwerk. Daarnaast mogen gebruikers een boek dat ze van iemand uit hun netwerk lezen en downloaden niet ook weer zelf op hun boekenplankje zetten. Tot slot kan, als iemand een boek van zijn vriend downloadt, ditzelfde boek niet door iemand anders gedownload en gelezen worden.

Voor het succes van The Book Elf zal veel afhangen van de bereidheid van uitgevers om mee te doen met een dergelijk model. Gezien het lage enthousiasme van uitgevers om het delen van boeken op platformen als Amazon en Barnes & Noble mogelijk te maken, is maar de vraag of het The Book Elf wel gaat lukken om genoeg boeken op hun platform te krijgen.

Vorig artikelGoogle opent Belgische ebookwinkel
Volgend artikelVlaamse bibliotheken lenen vanaf 2014 ebooks uit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in