Apple censureert bestsellerlijst iBooks

0

Apple heeft een viertal erotische titels verwijderd uit de bestsellerlijst van de Britse iBookstore. Het gaat om ebooks van schrijver Carl East. De titels zijn nog wel gewoon te koop in Apple’s online winkel. Critici beschuldigen Apple nu van censuur, maar Apple lijkt het familievriendelijke imago in stand te willen houden.

Tot eergisteren stonden titels als Blonde And Wet, The complete story en Six Sexy Stories in de lijst met bestverkochte ebooks in de Britse versie van Apple’s ebookwinkel. De schrijver ervan, Carl East, was tot voor kort een tamelijk onbekende, maar lijkt nu uitgegroeid tot de populairste schrijver van de iBookstore. Hij biedt meer dan zeventig erotische boeken aan via de webwinkel.

Volgens dagblad The Times lijkt het erop dat Apple de lijst nu opgeschoond heeft, na vragen van de krant over hoe de lijst samengesteld wordt. Apple weigerde commentaar te geven op de stap. In april kondigde Steve Jobs nog aan dat hij wilde dat de iPad vrij zou blijven van pornografische applicaties. Eerder verwijderde het bedrijf daarom al dubieuze applicaties uit de App Store.

(Via: The Bookseller.)

Vorig artikelKindle 2 uitverkocht, nieuwe Kindle in aantocht?
Volgend artikelAmazon komt met nieuwe Kindle
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in