24Symbols nu ook voor de iPad

0

De Spaanse ebookdienst 24Symbols biedt een gratis iPad app aan via de App Store. Voorheen was de ebookdienst alleen beschikbaar via de vorige maand gelanceerde website. In de toekomst komen er nog een Androidversie en een smartphoneversie bij.

24Symbols biedt ebooks aan via een freemium-model. Lezers kunnen kiezen voor een gratis vorm met advertenties of een betaalde vorm zonder advertenties. Voor het betaalde model geldt dat de gebruiker voor een vast bedrag zoveel boeken kan lezen als gewenst zowel online als offline. De aangesloten uitgevers krijgen geld op basis van het aantal gelezen pagina’s.

De iPad app is een eerste versie en wordt de komende tijd nog flink verbeterd en uitgebreid. Je kunt in de app al prima browsen in het assortiment en met één klik een ebook kiezen om te lezen. Het laden van een ebook met veel bladzijden gaat nog wat traag, maar 24Symbols geeft aan nog hard te werken aan de app.

Momenteel is de selectie van ebooks nog vrij klein voor de Nederlandstalige en Engelstalige markt. Op het moment biedt 24Symbols maar drie Nederlandstalige titels aan van de uitgeverij Maven Publishing. De Engelstalige titels bestaan voornamelijk uit boeken uit het publieke domein via het Project Gutenberg. Maar daar gaat verandering in komen, 24Symbols liet vandaag weten dat zij continu bezig zijn met het uitbreiden van het assortiment. Het doel is om aan het eind van het jaar 20.000 titels aan te bieden.

(Via: TeleRead)

Vorig artikelWellcome Library en ProQuest digitaliseren zeldzame boeken
Volgend artikelEreaderadvertenties populair op Marktplaats

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in