Ereaderadvertenties populair op Marktplaats

0

De advertenties voor ereaders worden goed bekeken op Marktplaats. Deze maand kregen de totale ereaderadvertenties gemiddeld maar liefst 5100 pageviews per dag. Dit is een verdubbeling ten opzichte van het aantal pageviews dat ereaders kregen in de zomer van vorig jaar.

Op Marktplaats wordt de nieuwe Kindle 3 aangeboden voor 150 euro. Dit is niet de enige ereader die aangeboden wordt op Marktplaats. Op het moment worden er meer dan 160 ereaders aangeboden en meer dan 120 tablets. De meeste producten zijn nog nieuw en een groot aantaal is ‘zo goed als nieuw’.

Marktplaats laat weten dat de advertenties van ereaders deze zomer goed bekeken worden. Deze maand werden de totale ereaderadvertenties gemiddeld 5100 keer per dag bekeken. Dit is een verdubbeling ten opzichte van het aantal van 2500 bekeken advertenties in de zomer van vorig jaar.

Volgens Marktplaats laten de cijfers zien dat de ereader in populariteit stijgt. Al in 2010 was er een duidelijke stijging in het aantal pageviews van aangeboden ereaders. In mei 2010 waren er 1900 pageviews en in december van hetzelfde jaar was dat aantal gestegen tot ruim 3000. De groei zetten door, in het voorjaar was het gestegen tot 3500 pageviews.

Marktplaats interpreteert deze cijfers positief en trekt de conclusie dat de ereader steeds populairder wordt. Maar dit is niet de enige conclusie die getrokken kan worden uit de stijgende cijfers. Een minder positieve conclusie voor de ereader is dat Nederlanders massaal hun ereader kwijt willen omdat ze overstappen op de tablet. Zoals Danielle, die haar Bebook kwijt wil, laat weten op Marktplaats: ‘Ik doe hem weg omdat ik een Ipad heb waar ik veel op lees.’ Natuurlijk zijn er ook ereaderbezitters die overstappen naar een andere ereader: ‘ik heb te koop de sony ereader prs 350, ik heb hem 1 x gebruikt tijdens een vlucht naar Amerika maar ik vind het scherm wat te klein en heb de prs 650 gekocht.’

(Via: Computer Idee)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in