Amazon Kindle binnenkort in het Nederlands

0

Een vacature bij Amazon wijst erop dat de Kindle binnenkort ook in het Nederlands en met Nederlandse ebooks verkocht zal gaan worden. Het bedrijf zoekt naar een Nederlandse vertaalexpert die verantwoordelijk zal worden voor het vertalen van het Kindle-platform naar het Nederlands.

Al langere tijd gaan er geruchten dat Amazon zich op Nederland wil gaan richten. Het bedrijf verkoopt via de Britse afdeling al enige tijd ook Nederlandstalige papieren boeken.

Er is tot nu toe nog geen Nederlandstalige website van Amazon. Klanten die iets willen kopen kunnen terecht bij de internationale site of de Duitse, Britse of Franse vestigingen. Wanneer de Kindle ook daadwerkelijk in het Nederlands zal worden aangeboden is nog niet bekend.

Wie geïnteresseerd is in de vacature moet wel verhuizen naar het buitenland, ofwel naar Bratislava ofwel naar Kaapstad. In die steden zijn ook de overige vertaalteams van Kindle gevestigd.

Vorig artikelUitgevers verliezen kort geding tegen marktplaats voor tweedehands ebooks
Volgend artikelAmazon wil lagere ebookprijzen
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in