Site review: DailyMe

0

De komende weken besteedt eReaders.nl aandacht aan een aantal websites die in het teken van digitaal lezen staan. Vandaag de eerste aflevering die over DailyMe gaat. Heb jij een suggestie voor de rubriek ‘Site review’? Laat het dan even weten via het contactformulier.

DailyMe is een service waarbij je je abonneert op nieuws dat je in een vorm en op een tijdstip naar keuze ontvangt. Het nieuws is afkomstig van gerenommeerde Engelstalige (internationale) nieuwsbronnen zoals Reuters en Associated Press, aangevuld met Amerikaanse kranten, tijdschriften en weblogs. De techniek van DailyMe is beschikbaar voor uitgevers en andere platforms die een dergelijke service willen aanbieden. eReaders.nl bezocht DailyMe en kwam tot het volgende.

Als lezer heb je toegang tot een groot aantal gerenommeerde en kwalitatief goede nieuwsbronnen zoals Reuters en Associated Press. Helaas gaat het vooralsnog alleen om Engelstalige bronnen. Om DailyMe te gebruiken maak je eenvoudig een account aan. Vervolgens kun je heel gemakkelijk en overzichtelijk aangeven naar welke nieuwsonderwerpen je voorkeur uitgaat. Daarbij heb je de mogelijkheid om te zoeken naar onderwerpen, te bladeren door het aanbod van onderwerpen en bronnen of om zelf een feed toe te voegen. Vervolgens kun je aangeven wanneer en hoe je je krant op maat wilt ontvangen. Op welke dag(en) en tijdstip en in welke vorm. Je kunt kiezen voor een e-mail, voor een PDF of voor een automatische print. De PDF is de beste keuze wanneer je de nieuwsitems integraal wilt ontvangen. Kies je voor de HTML e-mail dan ontvang je alleen een overzicht met nieuwskoppen en linkjes naar de website van DailyMe. De text-only e-mail moet het ook nog zonder opmaak en de links doen. Het is ook mogelijk om op de hoogte te blijven via RSS en Twitter of op de Kindle te lezen.

Al met al is DailyMe een leuke en handige service waarmee nieuws op maat mogelijk is. Helaas nu alleen nog Engelstalig en niet je ontvangt niet altijd integrale nieuwsitems. Nu is het wachten op een Nederlandse partij die een soortgelijke service gaat aanbieden.

DailyMe.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in