Bookeen Cybook firmware 2.0 komt eraan

0

Op het blog van Bookeen wordt de nieuwste, en best grote, firmware update voor de Cybooks aangekondigd. Een releasedatum wordt niet gegeven. Belangrijkste verandering: ondersteuning van ePub en Adobe Digital Editions.

Andere aanpassingen in de firmware zijn support van pdf, ePub en pdf zonder DRM, html, txt, jpeg, png en gif. Verder kunnen de 12 lettertype groottes nu ook toegepast worden op alle ePub, txt en html bestanden, is er de mogelijkheid om het beeld te roteren van portret naar landschap modus en kan er ingezoomd worden van 50 tot 100%.

Door op het plusje (+) of minnetje (-) te drukken bij de Cybook Gen3 kun je in- of uitzoomen en het lettertype aanpassen. Door op de menu knop en tegelijkertijd de page forward / backward knop te drukken kun je in- en uitzoomen bij de Cybook Opus.

In pdf bestanden worden hyperlinks geactiveerd. De cover van het ebook wordt getoond op de bibliotheek pagina. Er is een nieuwe gebruikersmogelijkheden: de optie om je eigen mappen te maken en om sneller pagina’s om te slaan door de druk op de knop vast te houden zijn aan de gebruikerservaring toegevoegd. Er is ook de mogelijkheid om bestanden te verwijderen op de Cybook Gen3 door op de delete knop te drukken of bij de Cybook Opus door het menu door te bladeren.

Overigens, wellicht ten overvloede, als je deze firmware update straks op je Cybook zet, kun je je (al dan niet) legaal aangeschafte Mobipocket bestanden niet meer lezen. Mobipocket staat niet toe dat er naast haar eigen DRM ook nog andere DRM-versies op dezelfde ereader worden gezet.

(Via: Bookeen blog.)

Vorig artikelSony: “ebook prijzen moeten naar beneden”
Volgend artikelAsus ereader mogelijk eind dit jaar op de markt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in