Kobo lanceert nieuwe tablets en ereader

0

Kobo heeft gisteren een tweetal nieuwe tablets en een nieuwe ereader geïntroduceerd. Meest opvallende nieuwkomer is een 10-inch tablet met een scherm met hoge resolutie.

De nieuwe ereader van Kobo heet Kobo Aura, en is in feite de opvolger van zowel de Kobo Glo als de Kobo Aura HD. Deze nieuwe 6-inch ereader heeft een e-inkscherm met hoge resolutie (212dpi), 4GB schijfruimte, ruimte voor een MicroSD-kaart, ingebouwde verlichting en een scherm dat volgens het bedrijf minder dan de voorgangers last heeft van ‘ghosting’ en praktisch geen volledige schermverversing meer nodig heeft. De batterij van de ereader zal het volgens het bedrijf meer dan twee maanden uithouden.

Daarnaast komt Kobo met een tweetal nieuwe tablets en blijft de 7-inch Arc in het assortiment als instapmodel, voor 150 euro. De 10-inch Arc 10HD is Kobo’s eerste tablet van die grootte. Het apparaat heeft een 1.8 GHz quadcore processor, 2GB RAM en het scherm heeft een resolutie van 2560×1600 pixels. De tablet is bovendien voorzien van een speciale ‘reading mode’, waarmee de accuduur verlengd kan worden van 9,5 uur naar meer dan 10 dagen. De 10-inch tablet wordt verkocht voor 379 euro.

Verder brengt Kobo een HD-versie van de 7-inch tablet op de markt. Deze heeft een quadcore processor van 1,7 GHz, een scherm met een resolutie van 1920×1200 pixels, 1GB RAM en een accuduur van 8 uur. Dit apparaat gaat voor 199,- euro over de toonbank.

De apparaten zijn vanaf oktober in Nederland verkrijgbaar.

Vorig artikelSamsung komt met tablet voor kinderen
Volgend artikel‘Bol.com deelt geen klantgegevens met stichting BREIN’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in