‘Bol.com deelt geen klantgegevens met stichting BREIN’

0

Enkele weken geleden onthulde eReaders.nl dat het CB een nieuw contract naar ebookretailers heeft verstuurd waarin wordt bepaald dat klantgegevens aan stichting BREIN moeten worden doorgegeven wanneer misbruik wordt geconstateerd. Bol.com laat via Twitter aan bezorgde klanten weten dat het bedrijf hier niet aan meewerkt: “Wij delen geen klantgegevens met stichting Brein.”

Het nieuws van eReaders.nl veroorzaakte flink wat ophef en werd ook internationaal overgenomen. Het artikel leidde zelfs tot Kamervragen over mogelijke privacybezwaren die zijn verbonden aan het doorgeven van klantgegevens van kopers van een ebook met watermerk. Al verscheidene dagen lang worden er nu via Twitter aan Bol.com vragen gesteld over het nieuws. Steeds herhalen de medewerkers van het bedrijf via het Twitteraccount dat ze geen klantgegevens aan Brein ter beschikking stellen.

Wat Bol.com wel zal doen als een van de klanten van het bedrijf een boek illegaal verspreidt, is niet bekend. Ook is niet bekend wat voor consequenties de opstelling van Bol.com heeft voor het gebruik van het watermerk als antipiraterijmiddel in ebooks.

Vorig artikelKobo lanceert nieuwe tablets en ereader
Volgend artikelKobo opent tijdschriftenwinkel en Kids Store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in