Apps van Amazon en Kobo voor nieuwe BlackBerry Playbook

0
DELEN

Gisteren presenteerde Research In Motion (RIM) de BlackBerry PlayBook. Deze 7-inch tablet zal komen te draaien op BlackBerry Tablet OS, een besturingssysteem dat door het recent overgenomen QNX gemaakt wordt. Amazon en Kobo hebben inmiddels al aangekondigd applicaties te maken waarmee lezers hun ebooks op de BlackBerry PlayBook kunnen openen.

De nieuwe BlackBerry PlayBook is voor een belangrijk deel gericht op de zakelijke markt. De tablet krijgt een resolutie van 1024 bij 600 pixels, een multitouch-scherm, een dualcore 1GHz-processor, 1 GB RAM en twee camera’s; een aan de voorkant van 3 megapixels en een aan de achterkant van 5 megapixels. Hoeveel schijfruimte het apparaat zal hebben is nog niet bekend, mogelijk zijn er twee modellen, een met 16 GB en een met 32 GB. Het apparaat weegt ongeveer 400 gram.

Op de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars waar de tablet werd gepresenteerd, liet ook Kobo van zich horen. Het bedrijf toonde de nieuwe app die het voor de PlayBook en BlackBerry-apparaten ontwikkelt. De applicatie steunt voor een deel op BlackBerry’s eigen BlackBerry Messenger. Hierdoor kunnen lezers favoriete boekpassages delen en met vrienden discussies houden over boeken.

Ook Amazon was er vroeg bij om een applicatie voor de PlayBook aan te kondigen. Gisteren liet het direct een persbericht uitgaan waarin het bedrijf stelde te werken aan een dergelijke app.

De PlayBook moet aan het begin van 2011 op de markt komen, voor een nog onbekende prijs.

(Via: Engadget.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER