Kno komt met goedkopere tablet voor studenten

0

De Amerikaanse start-up Kno komt later dit jaar ook met een tablet die slechts een enkel scherm heeft. Eerder maakte het bedrijf bekend te werken aan een dualscreen tablet voor het hoger onderwijs, nu blijkt dat er ook een goedkopere versie in de planning zit. Beide tablets moeten gelijktijdig tegen het eind van 2010 op de markt komen.

Kno liet van de zomer weten dat het een tablet met twee schermen ontwikkelt waarop studenten eenvoudig hun lesmateriaal kunnen raadplegen en bewerken. Die zou de beschikking krijgen over twee schermen van 14,1-inch met een resolutie van 1440 bij 900 pixels. Die schermen zouden ook uitgerust zijn met IPS, eenzelfde techniek als het scherm van de iPad heeft.

Nu blijkt dat het bedrijf tegelijkertijd ook bezig is met de ontwikkeling van een tablet met één scherm. Deze tablet is in feite niets meer dan de helft van de dualscreen tablet. Het apparaat krijgt namelijk precies dezelfde hardware, met eenzelfde scherm van 14,1-inch.

De nieuwe tablet zal volgens de makers flink goedkoper kunnen worden dan de versie met twee schermen. Die laatste gaat verkocht worden voor ‘onder 1.000 dollar’, de eerste mogelijk voor de helft van deze prijs. Naast de hardware, komt Kno ook met een eigen platform voor de content. Hiermee wil het bedrijf digitaal leren en lezen via de twee apparaten bevorderen.

(Via: TechCrunch.)

Vorig artikelApps van Amazon en Kobo voor nieuwe BlackBerry Playbook
Volgend artikelAmazon: Kindle for the Web en Android-geruchten
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in