Man Booker Prize werkt samen met Apple’s iBooks

0

The Man Booker Prize gaat samen met Apple’s iBookstore previews aanbieden van alle genomineerde titels voor de Booker Prize. De previews worden aangeboden als ebook en als luisterboek.

Digitale previews van alle zes de genomineerden kunnen nu gedownload worden via de iBookstore. De iBookstore biedt eveneens gratis podcasts aan met exclusieve content en interviews met de genomineerden en de juryleden.

Daarnaast wordt in de Appstore ook de Man Booker app aangeboden. De app bevat een overzicht van de prijs sinds 1969 met informatie over juryleden, genomineerden en winnaars en is geüpdate met audiofragmenten van de genomineerde boeken: The Sense of an Ending van Julian Barnes, Jamrach’s Menagerie van Carol Birch, The Sisters Brothers van Patrick deWitt, Half Blood Blues van Esi Edugyan, Pigeon English van Stephen Kelman en Snowdrops van A.D. Miller.

“Nu de digitale ervaring zo’n grote rol speelt in de wereld van het lezen, toont dit initiatief hoe belangrijk wij de mogelijkheid vinden van het aanbieden van previews en de titels zelf van de genomineerden van dit jaar in elk mogelijk formaat,” aldus, de directeur van Man Booker Prizes, Ion Trewin.

De Man Booker Prize wordt sinds 1969 elk jaar uitgereikt aan een Engels boek geschreven door een inwoner van het Brits Gemebest of Ierland. Een jury van critici, schrijvers en academici bepalen de genomineerden voor de prijs. De winnaar van dit jaar wordt op 18 oktober bekend gemaakt.

(Via: The Bookseller)

Vorig artikelKobo komt ook met 7-inch tablet
Volgend artikelBloomsbury gaat vergeten klassiekers aanbieden als ebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in