Amazon presenteert 7-inch tablet en Kindle Touch

0

Vandaag heeft Amazon tijdens een persconferentie de langverwachte 7-inch tablet en de Kindle Touch gepresenteerd. Allebei de apparaten zijn vanaf vandaag als pre-order te bestellen.

Amazon heeft drie nieuwe Kindles geïntroduceerd: de Kindle Touch 3G, de Kindle Touch en de Kindle. De Kindle Touch heeft een eInk aanraakscherm, X-Ray en Whispersync. De X-ray-functie biedt de mogelijkheid om extra informatie op te vragen over de inhoud van een pagina. De software analyseert automatisch de pagina en downloadt op de achtergrond de relevante informatie zoals Wikipedia-pagina’s zonder gebruik van Wi-fi. Whispersync synchroniseert automatisch de gemaakte aantekeningen, geplaatste bladwijzers, highlights en laatst gelezen pagina met andere apparaten.

De huidige Kindle heeft een upgrade gekregen, de bediening gaat nog steeds via knoppen maar het toetsenbord is weggehaald. Daardoor is de ereader 18 procent kleiner en 30 procent lichter dan de voorgaande modellen. De Kindle Touch kost $99, de Kindle Touch 3G $149 en de Kindle $79.

De introductie van de tablet werd op de persconferentie voor het eind bewaard. De Kindle Fire is een 7-inch tablet met LCD-kleurenscherm met een resolutie van 1024 bij 600 pixels en wifi. De tablet heeft een 1GHz Texas Instruments dualcore OMAP processor en Whispersync. De tablet weegt maar 414 gram. Het besturingssysteem is een aangepaste versie van Android met de huisstijl van Amazon.

Op de tablet is de cloudgebaseerde browser, ‘Silk’, voorgeprogrammeerd. De browser maakt gebruik van ‘split browsing’ wat erop neerkomt dat de browser beslist welke taken op de tablet worden uitgevoerd en welke door de servers van Amazon, dus in de cloud. De Fire heeft geen 3G, een camera of een microfoon. De tablet is geschikt voor alle cloud-diensten van Amazon zoals de Kindle Cloud Reader. Vanwege het formaat is de tablet een directe concurrent van de Samsung Galaxy Tab 7.7 en de BlackBerry Playbook. De Fire kost $199.

(Via: Techcrunch)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in