iBookstore geopend in Nederland

0

Vandaag heeft Apple de Nederlandse versie van de iBookstore opengesteld voor betaalde ebooks. Ook in 24 andere landen is Apple gestart met de verkoop van ebooks. Uitgevers hebben vanaf nu de mogelijkheid hun ebooks in verschillende landen in de iBookstore te zetten.

In de Nederlandse versie van de iBookstore bestaat het aanbod betaalde ebooks vooral nog uit Engelstalige en anderstalige werken, maar enkele Nederlandse titels zijn al opgedoken, zoals het boek Rechteloos van David Baldacci uitgegeven door A.W. Bruna Uitgevers.

Schrijfster Liz Castro ontdekte dat uitgevers vanaf nu ook de mogelijkheid hebben hun ebooks in andere landen uit te brengen via de iBookstore, zo schreef ze op haar blog. Onder die landen bevinden zich onder meer België, Nederland, Denemarken, Polen, Portugal, Zweden en Zwitserland.

Om ebooks in Nederland te kopen moet eerst akkoord worden gegaan met nieuwe voorwaarden (screenshot) van Apple. Na aanschaf verschijnen de ebooks in het tabblad gekocht en in je boekenkast. Tussen het aanbod van Apple staan boeken in allerlei talen, zoals Duits, Engels, Nederlands, Frans en Italiaans. Ook zijn er audioboeken te koop in de iBookstore. Het is nu nog wachten op meer uitgevers die hun Nederlandse ebooks via Apple gaan aanbieden.

De iBookstore is beschikbaar voor iPad, iPhone en iPod touch.

 

Vorig artikelAmazon presenteert 7-inch tablet en Kindle Touch
Volgend artikelEncyclopaedia Britannica spoedig op iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in