Duits parlement koopt massaal Hanvon ereader

0

Het Duitse parlement heeft massaal de Hanvon ereader aangeschaft. De presentatie van de Hanvon maakte zoveel indruk op de Duitse regering dat ze overging tot aankoop van het apparaat.

Het is echter nog niet bekend wat de parlementsleden met de ereader gaan doen. Gaan ze al het papier vervangen door ereaders of onderzoeken ze een manier om de uitgeverij te reguleren? Op dit moment bepaalt de Duitse regering de prijs voor hardcovers en paperbacks. Dat zorgt ervoor dat grote boekhandels de kleinere niet uit de markt concurreren en dat er eerlijk gehandeld wordt. Goedkope, snel gedownloade ebooks kunnen deze status quo ontwrichten.

Goed voorbeeld doet goed volgen. Duitsland loopt voorop als het gaat om milieuvraagstukken. Misschien dat andere regeringen dit voorbeeld overnemen en ook overgaan op lezen van een ereader. Zo zou er een top-down cultuur kunnen ontstaan waarbij andere overheidsinstanties ook overgaan op de ereader en papier ermee vervangen.

De Hanvon is een 5 inch eInk ereader met touchscreen. Het apparaat ondersteunt ePub en heeft een woordenboekfunctie. Ook mp3 kan worden afgespeeld met dit apparaat.

In Nederland loopt een proef waarbij verschillende gemeenteraden een ereader gebruiken voor de notulen, memo’s en andere raadstukken. Ook in Groningen roept men om een ereader als alternatief voor de berg papier die nu gebruikt wordt.

(Via: ePaper Central.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in