VS leiden ebook lezen op mobiel

0

De Verenigde Staten lopen voorop als het gaat om het lezen van ebooks van de mobiele telefoon. De meeste ebook uitgevers voorspelden dit wel, maar voor landen buiten Amerika. Ze gingen ervan uit dat Amerikanen voornamelijk speciale ereaders zouden kopen.

De uitgevers dachten dat mobiel ebook lezen voornamelijk in landen zou opkomen waar men geen geld had om een aparte ereader te kopen, zoals Indonesië en Vietnam. Maar de uitgevers zitten er blijkbaar naast.

Volgens een onderzoek van Wattpad, maker van ereader software voor mobiele telefoons, heeft Amerika de nummer 1 positie overgenomen van Indonesië als het gaat om het lezen van ebooks op de smartphone.

Vooral de iPhone van Apple scoort goed als ereader en Indonesië noch Vietnam verkoopt dit toestel. Als de iPhone niet meegerekend wordt, dan hebben deze twee Aziatische landen tweederde van deze markt. Op dit moment lezen iPhone eigenaren 42,1% van alle door Wattpad aangeboden mobiele ebooks. 78% van al het iPhone gebruik waarbij ebooks gelezen worden, komt uit Noord-Amerika. Wattpad houdt de gegevens bij van 160 landen over de hele wereld met betrekking tot mobiel ebook lezen.

(Via: Businessweek.)

Vorig artikelDuits parlement koopt massaal Hanvon ereader
Volgend artikelEbook happy hour in Australië

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in