‘iPad 2 krijgt leesvriendelijker scherm’

0

Volgens de laatste geruchten krijgt de opvolger van de iPad een leesvriendelijker scherm. Nieuwssite Digitimes sprak met bronnen rond de producenten van onderdelen voor de iPad, die meldden dat onder meer de hinderlijke schermreflectie aangepakt zal worden.

Al enige tijd duiken er geregeld geruchten op over de komst van de iPad 2. Onder leesfanaten die de iPad willen gebruiken als ereader is een veelgehoorde klacht dat het scherm erg spiegelt en snel vies wordt. Voor Apple zijn die geluiden blijkbaar reden om het huidige scherm van de iPad flink te verbeteren. Zo schijnt het bedrijf eraan te werken om het scherm minder vatbaar voor vlekken en vingerafdrukken te maken. Daarnaast moet ook de spiegeling op de iPad 2 minder worden dan op de eerste versie.

Volgens Digitimes zal Apple de iPad 2 aan het eind van het eerste kwartaal of aan het begin van het tweede kwartaal van 2011 lanceren. Na januari zal het bedrijf de productie van de eerste generatie iPads langzaam afbouwen.

Omdat het bij een groot deel van de nu verkochte iPads om 3G-versies gaat, wil Apple nog beter samenwerken met telecomproviders. De iPad 2 zal naar verwachting dan ook beschikbaar komen in een CDMA-versie, een verbinding die door een aantal providers in plaats van de standaard 3G gebruikt wordt.

(Via Digitimes.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in