Digitale verkoop van stripboeken stimuleert fysieke verkoop

0

De app Comics van producent comiXology is elke woensdag de meest opbrengende iPad-app. Niet alleen de digitale versie verkoopt de laatste tijd uitstekend, ook de gedrukte stripboeken kennen een groei in verkoopaantallen.

Via de Comics-app kunnen gebruikers stripboeken kopen van een groot aantal uitgevers waaronder DC en Marvel. De app staat elke woensdag op nummer één van de meest opbrengende app-lijst omdat op woensdag nieuwe stripboeken uitkomen.

Aan het begin waren uitgevers bang dat de verkoop van digitale edities de verkoop van de fysieke nummers zou schaden. Dit is echter niet gebeurt volgens comiXology. Daarentegen is in september zowel de verkoop van gedrukte als digitale stripboeken gestegen tot een recordaantal. Daarom heeft uitgeverij DC de titels uit de serie ‘New 52’ gelijktijdig als gedrukt stripboek en als digitale editie uitgebracht. De digitale versies worden aangeboden via de Comics-app en de eigen, door comiXology mogelijk gemaakte, DC-app.

De mogelijke reden waarom digitale stripboeken geen negatieve invloed hebben op de verkoop van papieren stripboeken kan zijn omdat de twee verschillende type media een ander publiek aanspreken.

(Via: GIGAOM)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in