Duitse online boekwinkel verkoopt meer ebooks dan papier

0

De Duitse ebookmarkt zit de Amerikaanse op de hielen. Er werd altijd gedacht dat de Duitse ebookmarkt twee tot drie jaar achterloopt op die van Amerika. Maar de Duitse online boekwinkel en tussenhandelaar Libri verkoopt meer digitale boeken dan papieren boeken via de eigen webwinkel. Dit is geen incidentele piek volgens bedrijfsleider Per Dalheimer maar het gevolg van een constante ontwikkeling.

Het omslagpunt werd vorige maand bereikt door Libri en nu zijn ebooks de meest verkochte categorie van de online boekwinkel Libri.de. De technologisch georiënteerde boekhandel Libri verkoopt niet alleen via zijn eigen site maar ook via circa duizend webwinkels waaronder bol.de. De boekhandelaar biedt 530.000 digitale titels aan waarvan 125.000 Duitstalige titels.

Sinds afgelopen zomer verkoopt Amazon.com al meer digitale dan fysieke boeken. In Nederland groeit de ebookverkoop nog niet snel. “De e-boekmarkt in Nederland groeit heel langzaam. Het zet gewoon niet door. Er zijn negenduizend titels terwijl dat er veertig-, vijftigduizend moeten zijn. Dat lukt niet omdat de uitgevers angstig zijn. Maar als ze zelf de digitaliseringsslag niet maken, dan komen de Amerikanen, partijen als Amazon, Apple of Google”, aldus directeur Philips van Coevorden van Managementboek.nl in Emerce Magazine.

(Via: Emerce en Buchreport)

Vorig artikelWat ik in mijn schoen wil? leesapps!
Volgend artikelAmazon boekt recordverkopen met nieuwe Kindle-serie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in