Amazon boekt recordverkopen met nieuwe Kindle-serie

0

Amazon heeft vandaag met een persbericht bekendgemaakt dat het afgelopen vrijdag een recordaantal Kindles heeft verkocht. De verkoopaantallen van de nieuwste Kindle Fire-tablet en de ereaders gecombineerd kwamen vier keer hoger uit dan op dezelfde dag een jaar geleden.

Sinds de introductie van de Kindle Fire 8 weken geleden is de 7-inch tablet van Amazon het best verkochte product van de internetwinkel. Volgens schattingen zouden er al enkele miljoenen exemplaren over de toonbank zijn gegaan.

Afgelopen vrijdag was het de traditionele Black Friday, de dag waarop veel consumenten voor het eerst inkopen voor de kerst gaan doen en veel bedrijven daarom flinke kortingen op producten geven.

Dave Limp, hoofd van de Kindle-afdeling van Amazon: “Black Friday was de beste tot nu toe voor de Kindle, klanten kochten vier keer meer apparaten dan vorig jaar. Daarbij zien we ook dat veel klanten meerdere apparaten kopen, een voor henzelf en anderen als cadeau.”

Ook winkelketens Target en Best Buy, waar de apparaten offline te koop zijn, hadden goede resultaten met de apparaten van Amazon. Bij Target was de Kindle Fire vrijdag de meest verkochte tablet.

(Via: Amazon.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in