De vijf beste iPad kinderapps voor pakjesavond

0

Over precies één week is het Sinterklaasavond. Voor veel kinderen een gezellige avond met snoepgoed en cadeaus. Met welke app kun je je kinderen op de iPad verrassen? eReaders.nl zet de vijf leukste kinderapps op een rijtje.

Slaap lekker! – Winter Special

Kinderen naar bed brengen na een drukke pakjesavond een uitdaging? Slaap lekker! is een app speciaal gemaakt voor het dagelijkse bedritueel. Deze wintereditie speelt zich af op een boerderij waar het afgelopen nacht heel veel heeft gesneeuwd. In de app, bedoeld voor kinderen van 1 tot 4 jaar, krijg je de opdracht de dieren in de stal naar bed te brengen en alle lichten in de stallen uit te doen. En als alle dieren slapen, is het voor de kinderen zelf ook tijd om te slapen.

Slaap lekker! is te koop in de App Store voor € 0,89.

Noa en Kapoen

“Noa is een klein meisje. Ze is gek op het bos en op al haar vriendjes die daar wonen. Op een dag hoort ze een van haar vriendjes huilen… wat zou er aan de hand zijn?” Het prentenboek Noa en Kapoen van Somoiso is geschreven en geïllustreerd door Hanneke van der Meer. Behalve het verhaaltje lezen en laten voorlezen met vele animaties en geluidseffecten kun je ook knutselen; je kunt bijvoorbeeld een noot beschilderen tot een lieveheersbeestje en vingerverven.

De app is te koop voor iPad en iPhone in de App Store en kost € 2,69.

Brikki

In deze app staan leuke verhaaltjes over het leeuwtje Brikki. Je kunt de verhaaltjes laten voorlezen door ingesproken stemmen van andere kinderen. Bijzonder aan Brikki is dat je ook zelf verhaaltjes kunt maken door dingen in het verhaal te slepen en er tekst bij te typen.

Brikki is een gratis app die je kunt downloaden in de App Store voor zowel de iPhone als de iPad.


Piccolo Picture Books

In de gratis app van Piccolo Picture Books vind je alle digitale prentenboeken van uitgeverij Uniekboek/Het spectrum. Je krijgt direct een voorbeeldboek, andere boeken koop je eenvoudig in de app. De boeken hebben ieder geluiden en interactieve functies en je kunt de verhalen laten voorlezen door de iPad. Met de ‘leren lezen’ functie kunnen kinderen verband leren leggen tussen gesproken en geschreven woorden.

Je vindt deze app voor iPad en iPhone in de App Store.

Voorleestijd

Deze app is leuk voor kinderen en handig voor ouders, je kunt namelijk aangeven hoeveel tijd je wilt nemen voor het voorlezen. Vervolgens krijg je verhaaltjes aangeboden die passen binnen de opgegeven tijdsduur. Er zijn verhalen voor 5, 10, 15 en 20 minuten van verschillenden auteurs zoals Annie M.G. Schmidt, Sieb Posthuma en Toon Tellegen.

Download deze gratis app voor iPad en iPhone in de App Store.

Vorig artikelReview BeBook Touch: onopvallende ereader met wifi en touch
Volgend artikelLees Meer-campagne: Gratis ebooks lezen via de bibliotheek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in