Lees Meer-campagne: Gratis ebooks lezen via de bibliotheek

0

Maandag 3 december starten de openbare bibliotheken een landelijke campagne om mensen te attenderen op het ebookaanbod van de bibliotheken. Gedurende twee maanden worden gratis ebooks gekoppeld aan een specifieke locatie. Mensen kunnen bijvoorbeeld op het station of in de trein een ebook met een reisverhaal lezen.

De bibliotheken bieden in totaal ongeveer 100 titels aan – voor kinderen en volwassenen – die gratis gelezen kunnen worden op pc’s, tablets en smartphones. Voor e-inkereaders bieden de bibliotheken tijdens deze actie geen ondersteuning, de boeken worden namelijk aangeboden in een online leesomgeving.

De locaties waaraan specifieke ebooks gekoppeld worden zijn de stad Rotterdam (Sparta, het Maritiem Museum, de Laurenskerk, Luxor en de Kunsthal), de provincie Gelderland (het Nederlands Watermuseum, Kröller-Müller, het Nederlands Openluchtmuseum en het Afrika Museum), alle NS-stations en alle bibliotheken. Met behulp van posters en flyers worden bezoekers gewezen op de gratis ebooks.

In en om de bibliotheek kunnen bezoekers bijvoorbeeld de boeken Dewey de bibliotheekkat, Het spook van de bieb, De grijze jager, Cel en Levenslijn gratis lezen. Zowel leden als niet-leden kunnen gebruik maken van het gratis aanbod, maar mensen moeten wel hun gegevens online invoeren, zodat ze later door de bibliotheken benaderd kunnen worden. Ook is er op verzoek van de uitgevers afgesproken dat gebruikers een limiet hebben van 10 volledig gelezen boeken.

Meer informatie over de actie vind je in onderstaand filmpje.

Vorig artikelDe vijf beste iPad kinderapps voor pakjesavond
Volgend artikelWelke ereaders stopt Sinterklaas dit jaar in de zak?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in