Apple tablet geruchten zwellen weer aan, mogelijke naam is iSlate

0

Apple heeft een zaaltje afgehuurd voor dinsdag 26 januari. Ze zullen daar een media-event houden alwaar een grote product aankondiging gedaan zal worden. Hoewel Apple commentaar weigert te geven, nemen de Apple tablet geruchten een nieuwe vlucht.

Zo zou de nieuwe tablet iSlate gaan heten. Daarvoor zijn verschillende handelsmerk registraties gevonden. Bovendien wordt er in één zo’n aanvraag gehint dat de iSlate een volledig OS X zal bevatten.

Welk bewijs is er nog meer?
Het webdomein www.islate.com is geregistreerd door Apple. Het handelsmerk is aangevraagd door een zogenaamde “shell company” genaamd Slate Computing. Ook de handelsnaam Magic Slate is geregistreerd. In Europa is eveneens de naam iSlate vastgelegd, net als in Trinidad en Tobago (als eerste), Japan, Korea, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Taiwan, Europese Unie, Hongkong en Australië. Alle registraties zijn gedaan tussen 21 en 23 november 2006. Apple heeft veel tijd gestopt in de naam iSlate.

Maar wat moet de iSlate gaan kosten?
De iPhone startte met een prijs van $600 toen deze net op de markt kwam. Nadat de eerste hype over was, zakte de prijs naar $400 en nu de iPhone 3GS is uitgekomen, is de prijs van de eerste generatie iPhones gedaald naar $200. Maar dat is de iPhone. De iSlate wordt geschat tussen de $800 en de $1700. Die $1700 is de prijs als de tablet een OLED scherm zou bevatten. De tablet wordt echter niet minder dan $500. Dat blijkt uit een uitspraak van Apple directeur Steve Jobs: “we don’t know how to build a sub-$500 computer that is not a piece of junk”.

Ook gaan er veel geruchten over wanneer een Apple tablet te koop zou zijn. Als de tablet inderdaad geïntroduceerd wordt op die 26e januari, dan zou de tablet op zijn vroegst in maart en op zijn laatst in juni beschikbaar zijn, volgens de geruchten.

En hoe groot is de tablet dan?
Er circuleren op het internet drie schermdiagonalen voor de tablet: een 7 inch versie, een 9,6 / 9,7 inch versie en een 10,6 inch versie. Apple draagt zelf bij aan de vaagheid over de grootte door te zeggen dat het groot genoeg is om in je tas te dragen maar te groot is voor in je broekzak. De iSlate zou dus tussen de schermgroottes van de iPhone en de huidige Apple laptops in moeten zitten.

En de andere specificaties?
Daar wordt verbazingwekkend weinig over gespeculeerd. Vooral de schermgrootte krijgt aandacht. Maar zoals al gemeld: het zou draaien op OS X. Maar er zijn geruchten dat de tablet over 3G zal beschikken en dat er versies zonder 3G zullen zijn. De processor zal groter zijn dan van de iPhone en misschien heeft het een OLED scherm.


Tekening uit de patent registratie

Wat kan de iSlate?
Als de tablet een grote iPod Touch is, dan is al min of meer bekend wat dit apparaat zal kunnen. Het klopt dan met een aantal eigenschappen die bekend zijn geworden in het iPhone OS 3.1. Ervan uitgaande dat de iSlate dit besturingssysteem zal draaien, in plaats van OS X. Ook de restyling van iTunes is dan een teken aan de wand.

Op de iSlate zouden tijdschriften, kranten en boeken een heel nieuwe definitie krijgen. Er zou ook een mogelijkheid op zitten voor het lezen van ebooks. De tablet zou volgens andere geruchten zo’n hoge resolutie hebben dat je digitale kranten en tijdschriften optimaal kunt lezen. Uiteindelijk zou deze tablet papieren kranten en tijdschriften moeten vervangen. Daarvoor is een 7 inch scherm misschien iets te klein. Vandaar dat ook een 10,7 inch scherm verwacht wordt.

De iSlate zal op prijs, gesteld dat de geruchten daarover waar zijn, nooit kunnen concurreren met eInk apparaten als de Kindle of de Sony. Aan de andere kant biedt Apple’s iSlate waarschijnlijk veel meer dan de Kindle en de Sony. Maar hoe zal Apple mensen die liever van eInk lezen dan van een apparaat met backlight, aan zich weten te binden?

Wellicht hebben de geruchten het weer helemaal mis. Het zijn nog altijd geruchten en Apple heeft nog niks bevestigd of ontkend. We weten pas of er een iSlate tablet komt op dinsdag 26 januari 2010, als Steve Jobs op dat podium klimt in het Yerba Buena Center for the Arts in San Francisco en de tablet aan het publiek laat zien.

Blijft de tablet Apple Myth of wordt het Apple Magic?

(Via: Gizmodo.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in