Het verhaal van drie ereaders: een oefening in tegenstellingen

0

Afgelopen Kerst was een toonbeeld van twee uitersten in de ereader wereld. Kindle ebooks verkochten beter dan papieren boeken, maar wat gebeurde er met de Nook en de Sony Readers?

Voor de Kindle en Amazon was het “the best of times”. De ebookverkopen waren hoger dan de papieren boekverkopen op Eerste Kerstdag.

Het was echter “the worst of times” voor zowel Sony als Barnes & Noble. Om met die laatste te beginnen: B&N was niet voorbereid op de Kerst en kon de hoeveelheid bezoekers op de website niet aan: de servers crashten. Op 25 december aangekochte ebooks konden pas op 26 december gedownload worden.

Ook Sony had problemen met de hoeveelheid bezoekers op zijn website. Dit kwam niet alleen door de mensen die ebooks zochten, maar ook doordat mensen de laatste nieuwe versie van de Sony eBook Library wilden downloaden.

De vraag is of dit nu positief moet worden opgevat of negatief. Er zijn kennelijk heel wat mensen die een ereader onder de kerstboom hebben gevonden, dat is positief nieuws voor de ereaderwereld en een argument om meer ebooks uit te geven. Dat Sony en B&N de drukte niet aankonden of er niet op geanticipeerd hebben, is slechte reclame voor deze twee bedrijven.

Vorig artikelApple tablet geruchten zwellen weer aan, mogelijke naam is iSlate
Volgend artikelReview: 5″ Hanvon N518 heeft hoge verversingssnelheid en snel touchscreen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in