iFlow Reader: nieuwe iOS-app voor beveiligde ebooks

0

Na Bluefire Reader is er nu een volgende app beschikbaar waarmee beveiligde ebooks op de iPad en iPhone gelezen kunnen worden. De applicatie iFlow Reader was al enige tijd te downloaden op de iPhone, is er nu eveneens in een voor de iPad geoptimaliseerde versie en ondersteunt met de laatste update ook de weergave van ebooks met Adobe DRM-beveiliging.

iFlow Reader valt op doordat er gekozen is voor een wat onconventionele leesmodus. Je kunt bij het lezen van een boek zowel bladeren zoals in de meeste apps, als ook omlaag en omhoog scrollen om verder te komen in het boek. Verder heeft de app ook een leesmodus waarbij de tekst automatisch verder scrollt, op een instelbaar tempo. Dit tempo kun je handmatig instellen, maar ook door je apparaat in een bepaalde hoek te houden.

Daarnaast is de applicatie ook uitgerust met vele andere opties, zoals het maken van aantekeningen, het delen van passages via Facebook of mail, het opzoeken van woorden op Wikipedia of in een woordenboek, het aanpassen van de helderheid en het lettertype en het markeren van tekst.

Om je eigen aangeschafte en met Adobe DRM beveiligde ebooks in de applicatie te openen moet je vooralsnog eerst een account aanmaken bij iFlow Reader. Hierna kun je je ePub-bestanden op de website uploaden, waarna je ze in de applicatie terugvindt. Begin volgend jaar zal de app volgens de makers ook ondersteuning bieden voor het direct naar de applicatie downloaden van ebooks via de browser.

Je vindt de app iFlow Reader in de App Store.

Vorig artikelKinderboeken komen tot leven op iPad
Volgend artikelDe meest gelezen artikelen van 2010

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in