Tablets en ereaders populaire kerstcadeaus

0

Zowel tablets als ereaders waren een populair cadeau tijdens de feestdagen van dit jaar. Retailer Amazon meldt recordverkopen van apparaten, daarnaast leiden de kerstcadeaus ook tot hoge aantallen verkochte ebooks en apps.

In een persbericht maakte Amazon bekend dat de 7-inch Kindle Fire HD, de Kindle Fire, de Kindle Paperwhite en de standaard Kindle de top-4 van bestverkochte producten vormden in aanloop naar de kerstperiode. Op de topdag verkocht het bedrijf 26,5 miljoen producten, oftewel 306 producten per seconde. Bestsellers onder de Kindle-ebooks waren The Racketeer van John Grisham, Gone Girl: A Novel van Gillian Flynn en The Edge of Never van J.A. Redmerski.

Ook andere tablets en smartphones waren veelgevraagde cadeaus. Volgens onderzoeksbureau Flurry werden er op eerste kerstdag wereldwijd naar schatting 17,4 miljoen tablets en smartphones geactiveerd (iOS en Android), een aantal dat in de voorgaande dagen van de maand december op 4 miljoen lag. Het lijkt erop dat de iPad verreweg het populairst was. Aan de hand van het aantal vermeldingen op Twitter tijdens kerstavond van de termen “first tweet” in combinatie met de apparaatnaam komt de iPad als winnaar uit de bus met bijna 1800 tweets, tegenover bijvoorbeeld 250 voor de Kindle Fire.

De nieuwe bezitters van een tablet of ereader begonnen ook meteen met het inslaan van boeken. De Britse uitgeverij Hachette meldt dat het op eerste en tweede kerstdag 250.000 ebooks verkocht. Zowel de bestsellerauteurs als minder bekende auteurs profiteerden daarvan. Volgens de uitgeverij werden er tijdens kerst namelijk 6.500 verschillende titels van Hachette verkocht.

In Nederland waren de Sony PRS-T2, de Kobo Glo en de Kobo Mini waarschijnlijk de populairste cadeaus onder de ereaders, alhoewel het aan cijfers ontbreekt. Libris hield in aanloop naar de kerst een actie waarbij de Kobo Mini voor slechts 50,- euro verkocht werd, 30,- euro korting op de normale prijs. Verder staat bij Bol.com al lange tijd de Vijftig tinten-trilogie bovenaan de ebook-bestsellerlijsten. Bij Kobo doen daarnaast ook titels van Karin Slaughter en Arthur Japin het goed als ebook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in