Tieners laten ebooks links liggen

0

Uit onderzoek uitgevoerd door Bowker blijkt dat maar liefst twee op de drie tieners gedrukte boeken boven ebooks prefereren. Nog geen tien procent van de ondervraagde jongeren gaf aan een voorkeur te hebben voor digitale boeken.

Het onderzoek werd eind 2011 uitgevoerd. Een van de redenen dat tieners niet warmlopen voor ebooks is dat ze graag al hun activiteiten via sociale media willen delen met hun vrienden, maar ebooks zijn nog onvoldoende in sociale media in te passen. Verder vindt 14% van de jongeren dat er teveel restricties van toepassing zijn op digitale boeken.

De hardware van Apple is veruit favoriet bij de Amerikaanse jongeren: de meeste tieners bezitten een iPod Touch, gevolgd door de iPhone en de iPad. Maar het kleine scherm van een iPod Touch of iPhone maakt hem minder geschikt voor digitaal lezen, vinden de tieners.

Nog een interessant gegeven voor uitgevers: vergeleken met andere leeftijdsgroepen kopen tieners het vaakst hun boeken nadat ze er tips over krijgen via sociale media.

(via Paidcontent)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in