Snellees-app Fastr tijdelijk gratis te downloaden

0

Voor wie sneller wil (leren) lezen is er goed nieuws: de Fastr app voor iPad is tijdelijk gratis te downloaden in de App Store. In de app kun je drm-vrije ePub ebooks openen die je vervolgens in hoog tempo kunt doornemen. Fastr biedt daartoe een speciale speed reading modus aan.

Het idee achter Fastr is dat je leert snellezen met gebruik van je eigen favoriete boeken. Middels de zogenaamde rapid serial visual presentation (RSVP) methode toont Fastr steeds een zelf in te stellen aantal woorden op het iPadscherm. De range loopt uiteen van één woord per pagina tot compacte tekstblokken van drie regels van acht woorden elk.

Het idee achter deze methode is dat je leessnelheid kan toenemen als er steeds een minimale hoeveelheid tekst tegelijkertijd wordt getoond, zonder dat het leesbegrip hier onder lijdt.

Fastr kan ook als een gewone ereading app gebruikt worden. Het omschakelen van speed reading modus naar gewoon lezen gaat met een dubbele tab op het scherm, waarbij de leespositie behouden blijft.

Ebooks (alleen drm-vrije ebooks, of ePub met watermerk) toevoegen kan op drie manieren: via DropBox, via de browser of via fastr.io. De app biedt de gebruiker interessante statistieken (waaronder gemiddelde leessnelheid en resterende tijd tot het einde van een boek), die ook via Twitter en Facebook gedeeld kunnen worden.

De app kost normaal gesproken €5,49 maar is alleen vandaag gratis te downloaden in de App Store.

(via iPadclub.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in