Duitse bedrijf Txtr is failliet

0
DELEN

Het Duitse bedrijf Txtr is failliet. Dat meldde een Duitse start-upblog gisteren. Txtr begon in 2008 met de ontwikkeling van een 6-inch ereader die echter nooit op de markt kwam. Daarna probeerde het nog met diverse initiatieven een marktpositie te veroveren.

Nadat de plannen voor de ereader in de ijskast werden gezet, legde Txtr zich erop toe om een whitelabel-ebookwinkel te ontwikkelen. Deze werd onder meer door Sony gebruikt. Ook wist het een investering van het Amerikaanse 3M binnen te slepen.

Vervolgens kwam Txtr in het nieuws met de ontwikkeling van een ereader die een tientje zou moeten gaan kosten, in combinatie met een telefoonabonnement. Ook deze ereader flopte, bij gebrek aan interesse van een telecombedrijf. Wel is de Txtr Beagle korte tijd los op de markt te koop geweest.

De makers achter Txtr begonnen vervolgens ook nog een Spotify-achtige dienst, Blloon. Deze is onafhankelijk en vooralsnog alleen in Groot-Brittannië beschikbaar. Een aantal medewerkers van Txtr is inmiddels aan de slag voor Blloon.

(Via deutsche-startups.de en The Digital Reader)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER