Yindo: nieuw platform voor boeken

0

Vorige week ging de bètaversie van de website Yindo van start. Yindo is ontwikkeld als een platform voor het lenen, lezen, downloaden en kopen van boeken. De site richt zich zowel op gedrukte boeken als op digitale boeken.

Yindo is een combinatie van een bibliotheek en een webwinkel. Je hebt namelijk de mogelijkheid om boeken te lenen en te kopen. Geleende boeken blijven een maand op het persoonlijke leesplankje op de website staan. Boeken kopen kan zowel in gedrukte vorm als in digitale vorm, gekochte digitale boeken blijven permanent op de leesplank beschikbaar.

De site is een initiatief van Peter Kassenaar en Van Duuren Media, een uitgeverij van computer- en studieboeken. Momenteel is Yindo nog in een bètafase, hierdoor werkt mogelijk nog niet alles zoals het uiteindelijk zou moeten. In de toekomst zullen boeken ook in een voor ereaders geschikt formaat gedownload kunnen worden. Eveneens zullen op termijn uitverkochte boeken ‘on demand’ beschikbaar komen. Ook andere uitgeverijen kunnen zich aanmelden om mee te doen met Yindo. De ontwikkelfase duurt nog ongeveer tot aan mei. Wie zich nu inschrijft voor de bètafase krijgt een pakket digitale boeken cadeau voor de duur van drie maanden.

Het meest vernieuwende element aan Yindo is waarschijnlijk de leenfunctie. Geleende ebooks zijn via de website volledig doorzoekbaar en ook kunnen er bladwijzers aan toegevoegd worden. Ook handig is dat van de meeste boeken op de site enkele hoofdstukken ingekeken kunnen worden.

Het initiatief ziet er interessant uit, vooral omdat op deze manier de scheiding tussen digitaal en gedrukt minder belangrijk wordt. Je kunt zelf kiezen hoe en waar je het boek wilt lezen. Wel hangt een groot deel van het succes van dergelijke platformen natuurlijk af van de kwaliteit die er aangeboden wordt. Op de site staat bijvoorbeeld vermeld dat ook zelfpublicerende auteurs mee kunnen doen. Of de initiatiefnemers van de website voorwaarden aan dergelijke auteurs stellen, wordt niet duidelijk.

(Via: Kassenaar)

Vorig artikel3D-techniek voor boeken
Volgend artikelEreader met ingebouwde telefoon
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in