Nook Color doet het goed op tabletmarkt

0

Boekwinkelketen Barnes & Noble introduceerde de Nook Color eind oktober en zette hem toen vooral als ereader in de markt. Het apparaat heeft echter ook heel wat tabletfuncties, en met de verwachte komst van een eigen applicatiewinkel worden die alleen maar groter. De Nook Color is dan ook populair. Website Digitimes hoorde van bronnen bij fabrikanten dat B&N inmiddels 3 miljoen exemplaren geleverd heeft gekregen.

De Nook Color is een leestablet met behoorlijk goede specificaties. Het apparaat is uitgerust met een 7-inch scherm van LG van 1024 bij 600 pixels. Net als de iPad heeft de kleuren-Nook In-plane switching (IPS), waardoor de inkijkhoek groter is dan bij normale LCD-schermen. Daarnaast heeft de reader de beschikking over 8GB geheugen en een 800MHz-processor. De Nook Color draait op een aangepaste versie van Android 2.1.

Digitimes claimt nu dat het apparaat in de VS al zo’n 50 procent van de tabletmarkt in handen heeft, afgezien van de iPad. In het laatste kwartaal van vorig jaar verkocht B&N er 1 miljoen. Hoewel deze aantallen in het niet vallen bij de iPad, zijn ze allleszins respectabel voor een ereader. Wanneer B&N de applicatiewinkel zal openen, naar verluidt nog dit voorjaar, zal de vraag naar dit 249-dollar kostende multifunctionele apparaat wellicht nog verder stijgen.

(Via: Digitimes.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in