Australië: Ebooks populairder na faillissement boekhandelketens

0

Financiële problemen van de Australische boekhandelketens Borders en Angus & Robertson hebben de afgelopen tijd geleid tot een sterke stijging van de belangstelling voor digitaal lezen. REDgroup, de eigenaar van beide ketens, met in totaal 260 winkels, ging onderuit door trage groei, de concurrentie van internet en de opkomende dreiging van ebooks.

“Het enkele feit dat er al die speculatie is over of ebooks REDgroup in de problemen hebben geduwd zorgde ervoor dat veel mensen naar ebooks op zoek gingen”, volgens Malcolm Neil, het Australische hoofd van Kobo. “We zagen een enorme verkooppiek in de paar weken na het faillissement.” Ook gegevens van internetstatistieken toonden een sterk vergrote belangstelling voor ebooks.

In Australië ligt het aandeel ebooks op dit moment rond de 3 tot 4 procent. Nu het aanbod ebooks stijgt, de toegankelijkheid ervan groter wordt en de publieke belangstelling ook toeneemt – deels door het faillissement van REDgroup -, verwachten experts dat de adoptie van ebooks nog sneller gaat verlopen dan eerder gedacht. Schattingen over het aandeel van ebooks op de boekenmarkt aan het eind van dit jaar lopen uiteen van 7 tot 10 procent.

(Via: Sydney Morning Herald.)

Vorig artikelNook Color doet het goed op tabletmarkt
Volgend artikelBookeen verkocht 50.000 ereaders in 2010

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in