Bookeen verkocht 50.000 ereaders in 2010

0

In een voor de ereaderwereld zeldzaam geval van openhartigheid heeft Bookeen-medeoprichter Michael Dahan aan een Franse krant gemeld dat het bedrijf in 2010 50.000 ereaders verkocht heeft. Dat leverde Bookeen, dat 25 werknemers kent, een omzet van in totaal meer dan 6 miljoen euro op. Bookeen lanceerde onlangs een in de Orizon-ereader geïntegreerde Franstalige webshop.

Bedrijven als Amazon en Barnes & Noble verkochten in 2010 opgeteld miljoenen ereaders, maar blijven altijd terughoudend over de precieze aantallen. Het Franse bedrijf Bookeen is dat duidelijk niet. In een gesprek met de Franse krant Les Echos maakte Michael Dahan van Bookeen de aantallen bekend en liet hij bovendien weten dat het bedrijf al vanaf het eerste begin in 2003 ‘praktisch winstgevend is’.

Vanaf nu biedt Bookeen op de ereader Orizon een ebookshop aan met daarin ruim 36.000 Franstalige titels van de grote Franse uitgevers. Daar blijft het niet bij, want het bedrijf werkt ook aan een Android-applicatie en een web-applicatie. “Het doel is om zo open mogelijk te zijn en formaten aan te bieden die overal op te lezen zijn”, aldus Dahan. Een iOS-applicatie lijkt daarbij echter wel de grote afwezige.

Volgens Dahan is de gefragmenteerdheid van de Franse markt een van de redenen waarom deze zo achterloopt op de Engelstalige markt. Die achterstand is in zo’n twee tot drie jaar weggewerkt, verwacht Dahan. “Maar daarvoor moeten wel de prijzen van ebooks met 30 tot 40 procent omlaag.”

Bookeen kijkt echter ook verder dan de Franse markt. Binnenkort zal het bedrijf een ebookshop in Duitsland openen en op langere termijn is heel Europa het doel. Daarnaast werkt Bookeen aan een ereader met 3G-module, gekoppeld aan een data-abonnement bij een of meerdere telecomproviders.

(Via Les Echos.)

Vorig artikelAustralië: Ebooks populairder na faillissement boekhandelketens
Volgend artikelAndroid krijgt in-app betaalmogelijkheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in