Aandeel ebooks in boekenmarkt VS naar 31 procent

0

De Amerikaanse boekenmarkt is in januari 2012 flink gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. De totale omzet van uitgevers steeg in januari met 27 procent. Er werden zowel meer papieren boeken als ebooks verkocht, deels door verbeterde economische omstandigheden. In de categorie boeken voor volwassenen is het aandeel van ebooks in de omzet inmiddels gestegen tot 31 procent.

Hoewel ebooks onder alle categoriën met de grootste percentages stegen, nam ook de verkoop van hardcovers toe. In de categorie boeken voor volwassenen lag de omzet voor wat betreft de hardcovers op $69.8 miljoen, een stijging van ruim 20% ten opzichte van een jaar eerder. Voor ‘Trade Paperbacks’ lag de omzet op $105,1 miljoen (6,1% stijging), en voor ‘Mass Market Paperbacks’ lag de omzet op $30,4 miljoen – als enige categorie gedaald ten opzichte van een jaar eerder.

De opbrengst van ebooks in het volwassenensegment lag op $99,5 miljoen, een groei van 49,4% in vergelijking met januari 2011. Hiermee ligt het percentage ebooks inmiddels op 31 procent van de omzet in dit segment. Opvallend is vooral ook de groei van het omzetaandeel van ebooks onder de jeugdboeken. De omzet steeg hierbij van $3,9 miljoen naar $22,6 miljoen, een groei van 475%.

De cijfers zijn afkomstig van de Association of American Publishers en worden geleverd door 1149 uitgevers in de VS.

(Via AAP.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in