LG begint met productie buigbaar e-paper

0

Electronicafabrikant LG meldt in een persbericht dat het begonnen is met de massaproductie van een nieuw soort e-paperscherm van 6 inch met een resolutie van 1024 bij 768 pixels. Voor het eerst bij ereaderschermen wordt gebruik gemaakt van een scherm op basis van plastic in plaats van glas, waardoor een apparaat met zo’n scherm lichter en duurzamer wordt.

De productie gaat in hoog tempo, want LG verwacht dat aan het begin van volgende maand al de eerste producten met dit soort schermen op de markt zullen verschijnen, te beginnen in Europa. Volgens LG zitten ereadergebruikers te wachten op het nieuwe scherm. Uit onderzoek bleek namelijk dat 10% wel eens zijn ereaderscherm beschadigd heeft door het apparaat te laten vallen of ergens tegenaan te stoten.

Met de nieuwe e-paperschermen op basis van plastic zou dat verleden tijd zijn. Het scherm heeft een dikte van slechts 0,7 millimeter en een gewicht van 14 gram, beide stukken lager dan de huidige generatie eInkschermen, die op een dunne laag glas gebaseerd zijn. Daarnaast geeft het gebruik van plastic de mogelijkheid het scherm te buigen, tot een hoek van 40 graden.

Welke ereaderfabrikanten de eerste schermen van LG zullen gaan gebruiken is nog niet bekend. LG liet in 2010 al de eerste prototypes zien van flexibel e-paper. In 2010 ging het bedrijf samenwerken met iRiver met als doel de grootste speler op de ereadermarkt te worden.

(via: Engadget.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in