Tablet is meest gebruikte ebooklezer in Nederland

0

Uit het jongste Consumentenonderzoek van Stichting Marktonderzoek Boekenvak (SMB) blijkt dat er in Nederland meer ebooks worden gelezen op een tablet dan op een ereader. De smartphone wordt ook steeds vaker gebruikt als digitaal leesapparaat.

Stichting Marktonderzoek bevroeg 1.315 Nederlanders ouder dan 13 jaar, waarvan ruim 20 procent wel eens een ebook leest (van de overige 80 procent leest 70 procent uitsluitend papieren boeken en leest 10 procent helemaal geen boeken). 41 procent van de digitale lezers leest ebooks op een tablet, 33 procent op een ereader en 31 procent op een smartphone. Dit is een opmerkelijke verandering tegenover april vorig jaar, toen 68 procent nog aangaf ebooks te lezen op een ereader, en 28 procent op een tablet. Tablets zijn volgens het onderzoek vooral in trek bij mannen en 50-minners, en ereaders voornamelijk bij vrouwen en 35-plussers. De laptop (32 procent) en de computer (21 procent) worden ook nog steeds gebruikt als digitale boekenlezer.

De populariteit van smartphones en tablets hebben ook gezorgd voor een groeiende bekendheid van het ebook. In januari van dit jaar gaf 53 procent van de Nederlanders aan het ebook te kennen.

De onderzoekers concluderen dat de ‘early adopter’-fase van het digitale lezen stilaan voorbij is in Nederland, en dat de fase van de ‘brede acceptatie’ nu volgt.

(Via: Leesmonitor)

Vorig artikelMicrosoft Courier-tablet herleeft in iPad-app
Volgend artikelEerste Harry Potter-ebooks met watermerk duiken op bij torrentsite

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in