Google Currents nu ook met Nederlandse content

0

In de nieuws-app van Google is nu ook officieel Nederlandse content te vinden. Uitgevers konden eerder al ‘edities’ aanmaken voor deze applicatie, maar vanaf nu brengt Google ook actief Nederlandse content onder de aandacht. Onder andere artikelen van Nu.nl, NOS, AutoWeek, Sanoma en eReaders.nl zijn via Currents in een leesvriendelijke lay-out beschikbaar.

Sinds april vorig jaar staat de app Google Currents in de internationale Play Store en Apple’s App Store. Currents is vergelijkbaar met apps als Flipboard, waar mobiele lezers eenvoudig hun persoonlijke magazine kunnen samenstellen uit diverse bronnen. Uitgevers konden vanaf vorig jaar al hun content aanbieden via het speciale gratis Producer-programma van Google. Dat werd door Nederlandse uitgevers tot nu toe nog niet massaal gedaan, maar Google heeft nu toch een aantal grote partijen mee weten te krijgen.

eReaders.nl had vanaf het begin al een editie in de Currents-catalogus staan met daarin het laatste nieuws en de reviews. Op die editie zijn inmiddels al zo’n 2.000 mensen geabonneerd. Daarnaast zijn er nu edities van onder meer Sanoma, Reed Business en NOS.

Lara Ankersmit, van de NOS zegt daarover: “Google Currents is voor ons een manier om onze content aan te bieden aan een mogelijk nieuwe gebruikersgroep. Een gebruikersgroep die op basis van beschikbare bronnen zelf zijn of haar ‘nieuwsmagazine’ samenstelt. Iets wat steeds meer gemeengoed wordt. Google Currents werkt prettig en simpel, zowel voor de gebruiker als voor ons. Ik ben heel benieuwd naar het toekomstige gebruik van Google Currents.”

Je vindt Google Currents voor Android hier, en voor iOS hier.

Heb je Google Currents gedownload op je tablet of smartphone? Abonneer je dan eenvoudig op de editie van eReaders.nl via deze link.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in