Espressomachine slecht voor ebooks?

0

Een nieuw systeem voor printing on demand (pod) drukt in 5 minuten het boek van je gading. “Uw boek is klaar terwijl u wacht”. Zullen ebooks onder dit systeem gaan lijden?

Op dit moment zitten er zo’n 500.000 boeken in de machine. Blackwell, een academische uitgeverij in Groot-Brittanië, verwacht dat er na de zomer meer dan 1 miljoen titels beschikbaar zullen zijn in de boekentap.

De vraag is of dit werkelijk gaat lopen. Als dit wel zo is, dan zullen er geen boekenwinkels meer zijn binnen afzienbare tijd. Dan staat er bij iedere supermarkt een Espresso Book Machine. Er is echter nog niet officieel gereageerd op het nieuws. En bij zoals zoveel andere dingen, zullen we moeten afwachten wat er gaat gebeuren.

Ebooks zijn ook snel te krijgen en zelfs gratis als ze in het publieke domein zitten. Wat voor effect zullen “Espresso boeken” daarop hebben? Misschien dat veel mensen die in eerste instantie voor ebooks zouden kiezen, nu bij geprinte boeken blijven. OnDemandBooks de bouwer van de Espresso, vergelijkt de EBM al met de drukpers van Gutenberg. Mijns inziens een beetje voorbarig: de drukpers heeft zich al bewezen, EBM nog niet.

Hier is alvast een filmpje over hoe de Espresso Book Machine werkt:

(Via: Teleread.)

Vorig artikelTwee gratis ebooks van Me the Media
Volgend artikelGrote broer van Kindle op komst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in