Software van Kindle krijgt update

0

De Amerikaanse internetwinkel Amazon heeft een software-update voor de Kindle en Kindle DX aangekondigd. Eind mei zal de update voor iedere Kindle-bezitter beschikbaar worden, op dit moment kan een selecte groep gebruikers de software al uitproberen. De nieuwe software biedt een aantal interessante vernieuwingen.

De laatste software-update voor de Kindle dateert uit november 2009. Toen voegde Amazon PDF-ondersteuning toe. Met de nieuwste update breidt Amazon die ondersteuning uit, doordat gebruikers nu ook kunnen in- en uitzoomen op PDF-bestanden.

Een andere onderdeel van de vernieuwde software is de toevoeging van meer lettertypes. Er komen twee nieuwe lettertypegroottes en scherpere lettertypes. Volgens Amazon verbetert hierdoor de helderheid en leesbaarheid van de Kindle. Voor zakelijk gebruik is een andere toevoeging interessant: de nieuwe software maakt het mogelijk de Kindle met een wachtwoord te beveiligen.

Twee andere nieuwe functies richten zich meer op interactiviteit van de Kindle. Zo wordt het mogelijk direct vanuit boeken passages met vrienden te delen op Twitter en Facebook. Ook is met de nieuwe software te zien wat andere Kindle-bezitters interessante passages vinden in de boeken die je erop leest. Als laatste verandering biedt de vernieuwde software ook de mogelijkheid om boeken en documenten in collecties te organiseren.

(Via: Amazon.)

Vorig artikelWePad doet het goed in voorbestelling
Volgend artikelBibliotheken moeten actief ebooks aanbieden
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in