’27 miljoen ereaders verscheept in 2011′

0

Technologiewebsite Digitimes berekent dat er dit jaar 27 miljoen ereaders verscheept zullen worden. In het eerste kwartaal werden er volgens de onderzoeksafdeling van de site wereldwijd 4,8 miljoen exemplaren verscheept. Digitimes voorspelt dat er de komende drie jaar nog geen serieuze concurrentie zal komen van kleurenschermen op basis van elektronische inkt.

Amazon zal in 2011 de marktleider blijven, met een aandeel van 60 procent. Over de tweede en derde plaats is Digitimes minder zeker. Waarschijnlijk zal Barnes & Noble deze vasthouden, maar het gat met de derde leider op de wereldmarkt, Sony, zal kleiner worden.

Met een aandeel van 72 procent blijft Noord-Amerika het grootste afzetgebied voor ereaders in 2011. De groei vermindert daar echter wel in vergelijking met Europa, waar een hoger dan gemiddelde groei te bespeuren is. In 2010 was het aandeel van Noord-Amerika nog 83 procent. In Europa zal het aandeel groeien van 6 procent in 2010 naar 16 procent in 2011. In totaal zullen er volgens Digitimes dit jaar zo’n 27 miljoen ereaders verscheept worden op de wereldmarkt. Over twee jaar, in 2014, zal dat aantal gegroeid zijn naar 63 miljoen.

Digitimes verwacht dat er de komende tijd nog geen kleurenschermen de concurrentie met de huidige generatie monochrome ereaderschermen aangaan. Monochroom blijft nog zeker drie jaar de ‘mainstream’ in de ereaderwereld. In die tijd zal er volgens Digitimes nog geen doorbraak op het gebied van kleurenschermen plaatsvinden.

(Via: Digitimes.)

Vorig artikeliPad-app eBooks eregalerij in App Store verschenen
Volgend artikelNieuw uitgeefplatform voor interactieve ebook-apps

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in