iPad-app eBooks eregalerij in App Store verschenen

0

Deze week is de iPad-app ‘eBooks eregalerij’ in de App Store voor de iPad verschenen. De applicatie is een initiatief van Stichting Bibliotheek.nl waarmee de openbare bibliotheken 25 rechtenvrije ebooks in het zonnetje zetten, in combinatie met achtergrondinformatie over de auteur en beeldmateriaal.

De eBooks eregalerij bevat een selectie van rechtenvrije meesterwerken uit Het Pantheon, de permanente tentoonstelling in het Letterkundig Museum met hoogtepunten uit de Nederlandse literatuur. Samen met het museum en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) heeft Bibliotheek.nl deze selectie samengesteld.

Bij elk van de 25 boeken wordt uitgebreide achtergrondinformatie gegeven, over onder meer het leven en werk van de auteur, met daarbij foto- en filmmateriaal. De app, een white-label versie van de applicatie Tablisto, presenteert de boeken in een soort digitale boekenkast.

Elk boek is bij het eerste gebruik van de app voorzien van een wikkel, wat betekent dat het boek nog gedownload moet worden. De boeken zijn dus niet standaard in de app aanwezig. Wanneer je ze gedownload hebt kun je de ebooks ook zonder internetverbinding lezen.

Wie geen iPad heeft of de boeken gewoon op een ereader of de pc wil lezen kan terecht op de website van Bibliotheek.nl. Daar is de eregalerij te bezichtigen in een webversie. De ebooks kunnen in ePubformaat gedownload worden en zijn niet voorzien van kopieerbeveiliging.

(Via: iPadClub.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in