Nieuw uitgeefplatform voor interactieve ebook-apps

0

Deze week kwam er een veelbesproken applicatie uit van het boek ‘Our Choice’ van Al Gore. De makers zelf noemen het een ‘volgende generatie’-ebook. De software waarmee de app is gemaakt is nu nog in een bètaversie, maar binnenkort kunnen ook andere auteurs en uitgevers gebruik maken van het platform om digitale boeken te maken, waarin tekst, beeld, video en interactieve afbeeldingen gecombineerd worden.

In onderstaande video licht een van de initiatiefnemers van het nieuwe uitgeefplatform hun eerste ebook-applicatie toe op een TED-conferentie. De app in kwestie – het boek van Al Gore in digitale vorm – is inmiddels voor 4,99 dollar te vinden in de App Store.

De makers van de app, het Amerikaanse Push Pop Press, willen met hun software een platform bieden waarop auteurs zonder kennis van programmeren makkelijk hun eigen interactieve ebook kunnen maken. Hoe zo’n ebook eruit ziet is in het filmpje te zien. De digitiale boeken van Push Pop Press zijn te openen op de iPad, de iPhone en de iPod touch.

Vorig artikel’27 miljoen ereaders verscheept in 2011′
Volgend artikelEbookverkoop Penguin verdubbeld tegenover 2010

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in