Ebookverkoop Penguin verdubbeld tegenover 2010

0

De ebookverkoop van de uitgeverij Penguin is in het eerste kwartaal van 2011 verdubbeld ten opzichte van datzelfde kwartaal in 2010. Dat heeft moederbedrijf Pearson gisteren onthuld. De cijfers werden echter niet vrijgegeven.

‘Dat de ebookverkoop in het eerste kwartaal van 2011 verdubbeld is in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden, toont aan dat Penguin een consistente, sterke manier van uitgeven heeft, en nog steeds een leidinggevende positie inneemt op het gebied van digitaal lezen’, zo luidde het gisteren in het interim-management statement van moederbedrijf Pearson.

Bovendien zal Penguin in 2011 naar eigen zeggen ‘blijven inspelen op de veranderingen in de boekenindustrie, die gestuwd worden door de groei van digitale verkoopkanalen en ebooks.’ Concreet betekent dit dat de uitgeverij dit jaar nog meer in digitale content zal gaan investeren dan in 2010. Dat werd eerder dit jaar, kort na de publicatie van Penguins jaarcijfers, ook al aangegeven.

Ook eerder dit jaar voorspelde Tom Weldon, CEO van Penguin UK, dat ebooks in 2011 4 procent van Penguins totale boekenverkoop in beslag zullen gaan nemen. In 2010 was het aandeel van digitale boeken 1 procent van de totale verkoop van de uitgeverij.

(Via: The Bookseller)

Vorig artikelNieuw uitgeefplatform voor interactieve ebook-apps
Volgend artikelAkkoord tussen Apple en Time Inc. over iPad-abonnementen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in