Friend Fiction-app: samen met je vrienden een verhaal schrijven

0

iPhone-bezitters kunnen vanaf nu samen met hun vrienden een verhaal schrijven. De app Friend Fiction laat je in een spelvorm gezamenlijk aan een digitaal verhaal werken. Iedere medeschrijver kan per keer slechts een beperkt aantal woorden toevoegen aan het verhaal.

Friend Fiction is te spelen met 2 tot 4 spelers. Degene die een verhaal opstart kan instellen hoeveel woorden er per keer bijgeschreven mogen worden en hoe lang het uiteindelijke verhaal wordt. Hierna is het de bedoeling dat je vrienden uitnodigt die mee willen schrijven, dit kan via Facebook of e-mail. Vervolgens kunnen de spelers om beurten een stuk aan het verhaal toevoegen.

Tijdens het spelen kun je de bijdragen van eerdere spelers beoordelen, aan het eind krijg je een overzicht van wie de hoogste scores behaald heeft. Wanneer de totale omvang van het verhaal bereikt is, moet iedere speler een eigen conclusie invoeren, die je ook weer kunt beoordelen. Na afloop kun je het verhaal delen via Facebook.

Friend Fiction is gratis te downloaden in de App Store voor iOS. Een Android-versie is nog niet beschikbaar.

(Via iPhoneClub)

Vorig artikelColumn: Haantjesgedrag
Volgend artikelUitvinding Fujitsu maakt van gewoon papier aanraakscherm
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in