Gerucht: Facebook lanceert volgend jaar eigen smartphone

0

Facebook zou zopas enkele gewezen ontwikkelaars van Apple binnengehaald hebben, met het oog op de ontwikkeling van een eigen smartphone die in 2013 op de markt moet komen.

Omdat Facebook meer wil zijn dan enkel een app voor verschillende platformen gaat het beursgenoteerde bedrijf een eigen smartphone ontwikkelen, meldt The New York Times. De krant verkreeg deze informatie van een aantal Facebook-medewerkers en ontwikkelaars, die anoniem wilden blijven.

Om het toestel te kunnen maken zou Zuckerberg een team van ontwikkelaars rondom zich verzameld hebben, onder wie ook enkele ex-medewerkers van Apple die de iPhone en iPad mee hielpen bouwen. Volgens eerdere geruchten werkt ook HTC mee aan de Facebook-smartphone.

Uiteraard zullen de bestaande Facebook-toepassingen (voor berichten, video’s, muziekalbums, foto’s, contacten en agenda) en de eigen appstore de basissoftware vormen voor de smartphone. Daarnaast zal er ongetwijfeld ook een ereading-app op staan. Er zijn momenteel immers al leesapplicaties met een Facebook-integratie beschikbaar, van onder meer de Wall Street Journal en Kobo.

(Via: De Standaard Mobilia)

Vorig artikelWeekaanbieding: R.J. Ellory – De Helden Van New York
Volgend artikelSociaal lezen met Kobo Pulse op Android

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in