Aandelen Amazon krijgen lagere waardering

0

Ondanks dat Amazon de succesvolste ebook- en ereaderverkoper is, krijgt het steeds meer te maken met concurrentie. Gisteren heeft het Amerikaanse handelshuis Susquehanna de waardering van Amazon naar beneden bijgesteld. Het aandeel van Amazon daalde daarop in de middag met 2,64 procent.

Marianne Wolk, analist bij Susquehanna, stelde de waardering van Amazon bij van ‘kopen’ naar ‘neutraal’. In een bericht naar klanten stelde ze dat het bedrijf de komende twaalf maanden te maken krijgt met ‘intensievere’ concurrentie. Vorige week verlaagde Amazon de prijs van de Kindle van 259 dollar tot 189 dollar. De internetwinkel heeft nooit cijfers gegeven over de aantallen verkochte ebooks en ereaders, maar analisten schatten dat Amazon zo’n 60 procent van de ebookmarkt in handen heeft.

Volgens Wolk wordt de markt door de recente initiatieven van Google en Apple onzeker. Ze verwacht dat de winsten op ebooks en ereaders de komende tijd zullen dalen voor Amazon. Tegelijk zal door de opkomst van ebooks ook de verkoop van fysieke boeken mogelijk teruglopen. De aandelen van Amazon dalen de laatste weken gestaag. In april stonden ze nog op een hoogtepunt van 150 dollar. Inmiddels is daar ruim 20 procent vanaf gegaan. Ook de aandelen van concurrent Barnes & Noble laten een zelfde koersverloop zien.

(Via: WSJ.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in