Amazon lanceert Kindle-app voor Android

0
DELEN

De eerder aangekondigde Kindle-app voor het Android-besturingssysteem is gisteren vrijgegeven door Amazon. Met deze stap laat Amazon zien dat het bedrijf zich erop wil richten om de eigen ebooks op zoveel mogelijk apparaten te krijgen. Eerder kwamen ook al soortgelijke applicaties voor de iPhone en de iPad beschikbaar.

Door de nieuwe app kunnen de ruim 620.000 ebooks van Amazon ook gelezen worden op apparaten met het populaire besturingssysteem Android. Android is de laatste maanden aan een enorme opmars bezig. Volgens Google, de eigenaar van het besturingssysteem, worden er nu dagelijks zo’n 160.000 Android-apparaten geactiveerd.

De app maakt gebruik van Amazon’s Whispernet-techniek, waardoor gelezen pagina’s en bookmarks tussen de Kindle-ereader en Android-apparaten gesynchroniseerd worden. In het persbericht dat Amazon verspreidde, meldt het bedrijf dat er in de toekomst nog een aantal functies aan de app zullen worden toegevoegd, zoals het kopen van ebooks in de app zelf en een zoekoptie om de volledige teksten te doorzoeken.

(Via: Amazon)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER