Amazon lanceert Kindle-app voor Android

0

De eerder aangekondigde Kindle-app voor het Android-besturingssysteem is gisteren vrijgegeven door Amazon. Met deze stap laat Amazon zien dat het bedrijf zich erop wil richten om de eigen ebooks op zoveel mogelijk apparaten te krijgen. Eerder kwamen ook al soortgelijke applicaties voor de iPhone en de iPad beschikbaar.

Door de nieuwe app kunnen de ruim 620.000 ebooks van Amazon ook gelezen worden op apparaten met het populaire besturingssysteem Android. Android is de laatste maanden aan een enorme opmars bezig. Volgens Google, de eigenaar van het besturingssysteem, worden er nu dagelijks zo’n 160.000 Android-apparaten geactiveerd.

De app maakt gebruik van Amazon’s Whispernet-techniek, waardoor gelezen pagina’s en bookmarks tussen de Kindle-ereader en Android-apparaten gesynchroniseerd worden. In het persbericht dat Amazon verspreidde, meldt het bedrijf dat er in de toekomst nog een aantal functies aan de app zullen worden toegevoegd, zoals het kopen van ebooks in de app zelf en een zoekoptie om de volledige teksten te doorzoeken.

(Via: Amazon)

Vorig artikelAandelen Amazon krijgen lagere waardering
Volgend artikelOp vakantie? Leen een ereader
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in