Website Nederlands Dagblad vanaf vandaag achter betaalmuur

0

Het Nederlands Dagblad heeft vandaag de eerder aangekondigde betaalmuur ingesteld waardoor artikelen op de website niet langer gratis te lezen zijn. Bezoekers die een web-artikel willen lezen dienen daar vanaf nu voor te betalen. Geregistreerde abonnees van de krant hebben zonder verdere kosten toegang tot de gehele inhoud van de site. Artikelen met algemeen nieuws zijn bovendien nog wel gratis te lezen.

Het ND wil met de instelling van de betaalmuur het businessmodel van het internetgedeelte van de krant opnieuw gezond maken. Op de website zegt de krant daarover: “Als eerste krant in Nederland heeft het Nederlands Dagblad besloten een kleine vergoeding te vragen voor artikelen die via internet worden aangeboden. Lezen via internet is nu vaak gratis. Maar de opkomst van het digitaal lezen en de investeringen die daarmee gepaard gaan, maken dat uitgevers op zoek moeten naar nieuwe verdienmodellen. Gratis is simpelweg niet vol te houden, zelfs niet met de verkoop van advertenties.”

De artikelen op de ND-site zijn vanaf nu te lezen voor bedragen van 10 cent tot 95 cent, afhankelijk van de lengte van het bewuste artikel. Zo kost een artikel van 329 woorden bijvoorbeeld 10 cent, een artikel van 710 woorden 25 cent en een artikel van 1008 woorden 75 cent. Bezoekers kunnen ook voor een dagpas van 1,50 euro kiezen, waarmee een dag lang alle artikelen gelezen kunnen worden.

Artikelen die de krant via het ANP doorplaatst op de website zijn nog wel gratis te lezen voor bezoekers.

Vorig artikelAmsterdam University Press publiceert duizendste ebook
Volgend artikelPrijzen van ereaders in China in vrije val

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in